Skip to main content

Material och skötselråd

För oss är hållbarhet och kvalitet ledord och vi väljer därför material och ytbehandlingar som motsvarar våra högt ställda krav. Vi anser att livslängden och beständigheten hos våra produkter, både estetiskt och praktiskt har en avgörande betydelse för produktens totala miljöpåverkan. För att maximera produktens livslängd behövs löpande skötsel och underhåll.

SKÖTSELRÅD

Rostfritt stål

Våra möbler i rostfritt stål ytbehandlas i flera steg för att ge det bästa skyddet mot rost. Våra möbler i rostfritt stål är tillverkade för att tåla att stå ute året om och kräver generellt mycket lite skötsel.

Skötselråd

Trä

Trä är ett levande material som påverkas av miljön och behöver underhållas. Av spillmaterial i FSC-certifierad ek tillverkas den limiterade upplagan av ROOTS pallsitsar. Eftersom virkets ådring och färg varierar blir varje produkt unik. Träskivorna oljas i två steg; först ett lager av utomhusolja mot svamp och mögelangrepp och slutligen ett lager av vattenavvisande hårdvaxolja med en svagt vit infärgning.

SKÖTSELRÅD

Textil

Dynorna i kollektionen BARR är tillverkade av återvunna och Oeko-Tex® märkta tyger. Tygerna är slitstarka och tåliga för utomhusbruk – vattenavvisande och bland de bästa på marknaden gällande färgbeständighet. Dynans klädsel är avtagbar och kan tvättas i 30 grader. 

© 2020 Fabrikant | Integritetspolicy