Skip to main content

Made in SWEDEN

Fabrikant föddes ur en djup önskan att göra gott, ta ansvar och att alltid utmana oss själva mot det bättre. Som smålänningar är vi vana att hushålla med våra resurser. För oss betyder sparsamhet; kvalitet och hållbarhet i alla led. Det som håller över generationer är för oss en bra affär. Därför har vi med omsorg valt material och ytbehandlingar som motsvarar våra högt ställda krav. Vi finns mitt i möbelriket, vilket innebär att vi har bland de mest erfarna leverantörerna precis runt knuten. Vi ser till produktens hela livscykel, material som används i produktionen och är alltid försiktiga med vilken typ av kemikalier som används i våra produkter.

Våra möbler tillverkas av svenskt rostfritt stål. Att bocka tråd och svetsa i rostfritt stål är ett hantverk som kräver både erfarenhet och yrkesskicklighet. I vår fabrik formas stålet till önskad form i en bockmaskin. Där första biten slutar börjar nästa – vilket innebär fullt materialutnyttjande utan spillmaterial. När samtliga ingående detaljer formats svetsas de samman till en unik produkt.

Våra möbler i rostfritt stål ytbehandlas i flera steg för att ge det bästa skyddet mot rost. Före pulverlackeringen genomgår våra möbler en betningsprocess för att återställa rostskyddet i svetspunkterna. Pulverlacken vi använder är UV- och vädertålig och används normalt på plåtfasader och jordbruksmaskiner.

Vår garanti

Livstidsgaranti mot rost
Designmöbler från Fabrikant rostar inte. Alla ståldelar, skruvar och fastsättningsmaterial levereras i rostfritt eller syrafast stål. Vid normalt bruk och utan extrema påfrestningar erbjuder därför Fabrikant livstidsgaranti mot förstörande rost. Observera att mindre pigmentfläckar och missfärgningar inte är onormalt efter många års användning i väder, vind och föroreningar.

Utökad garanti för lack
Fabrikant ger 15 års häftgaranti på pulverlackerade ytor som inte utsätts för mekaniska skador, slag, frätande kemikalier eller liknande.

Alltid reservdelar
Med tiden kan det naturligtvis förekomma åverkan eller behov av extra underhåll. Fabrikant kan därför leverera samtliga reservdelar under hela produktens livslängd.

Tryggt och rättvist
Fabrikant har all tillverkning i Sverige. Vår produktion är kvalitets- och miljögodkända i enlighet med ISO 9001 och ISO 14001.

© 2020 Fabrikant | Integritetspolicy