Skip to main content

Hållbara textiler

Med textil kan du arbeta för hållbarhet på många sätt. I dag finns den största andelen av världens textilproduktion i låglöneländer där textilarbetarna dessvärre inte alltid har de bästa arbetsförhållandena. Vi har valt att gå mot strömmen – alla våra dynor är precis som våra övriga detaljer tillverkade i Sverige av noga utvalda material. 

Dynorna i kollektionen BARR är tillverkade av återvunna och Oeko-Tex® märkta tyger. Tygerna är slitstarka och tåliga för utomhusbruk – vattenavvisande och bland de bästa på marknaden gällande färgbeständighet. Dynans klädsel är avtagbar och kan tvättas i 30 grader. 

Återvunnen merinoull  
Sittdynan ROOTS är tillverkad av spillmaterial från Woolpowers svenska textilproduktion av mulesing-fri merinoull. Tack vare ullens isolerande förmåga får du ett varmt underlag som fortsätter att isolera även om det blir blött. Färgen på produkterna kan variera en aning beroende på spillmaterialet för dagen – vi kallar färgen återvunnen grå.

* OEKO-TEX® Standard 100 är ett oberoende globalt test- och certifieringssystem för textila rå-, mellan- och slutprodukter i alla produktionsled. Certifieringen innebär att textilen i produkten är fri från ohälsosamma kemikalier.

*Mulesing är ett ingrepp som utförs på merinofåren för att förhindra flugangrepp. Ullen vi använder är
100 procent mulesing-fri merinoull.

© 2020 Fabrikant | Integritetspolicy