Skip to main content

Fabrikant lanserar möbelserien ROOTS

– hållbara möbler för utomhusbruk

Svenskproducerande Fabrikant släpper i samband med Stockholm Furniture Fair i februari 2020 en ny exklusiv kollektion av möbler i rostfritt stål. Naturen står i centrum och detaljer är tillverkade av spillmaterial från både ek och merinoull. Kollektionen ROOTS består av café-set, pallar och ståbord för både offentlig och privat miljö.

”Det stämmer inte att smålänningar är snåla – snarare sparsamma. Vi är vana att hushålla med våra resurser och för oss betyder sparsamhet; kvalité och hållbarhet i alla led. Det som håller över generationer är för oss en bra affär. Med kollektionen ROOTS har vi gått tillbaka till våra rötter på många sätt. Vår placering mitt i möbelriket och vår kunskap om tillverkning i rostfritt stål har utmanat oss till att gräva där vi står, berättar Sofie Örnvinsson grundare och designer på Fabrikant.”

I kollektionens mest exklusiva möbler används certifierad ek i en begränsad upplaga tillsammans med marint rostfritt stål. Även kollektionens sittdynor tillverkas av spillmaterial av merinoull i samarbete med den svenska textilproducenten Woolpower.

Till fotograferingen av kollektionen ROOTS sökte Fabrikant en miljö i närområdet som tillsammans med deras produkter kunde berätta om deras rötter – tidigare generationers drivkraft att göra det omöjliga möjligt. Valet föll på anrika Huseby Bruk som varit en viktig plats i Småland sedan vikingatiden. Läs hela storyn


Om Fabrikant

Bakom Fabrikant står Sofie Örnvinsson som kreativ designer och Johan Örnvinsson som teknisk fabrikör. I fabriken i småländska Grimslöv har det sedan 1986 tillverkats premium detaljer i rostfritt stål för storköksdiskmaskiner till skolor, restauranger och sjukhus runt om i världen. Genom varumärket Fabrikant tar nästa generation kunskapen om rostfritt stål vidare och förverkligar drömmen om hållbara möbler för offentliga miljöer, hem och trädgård. Allt tillverkat med känsla och gedigen kunskap i de småländska skogarna – enkelt, äkta och nära.

För mer information om Fabrikant och kollektionen ROOTS vänligen kontakta info@fabrikant.se eller 0470–754 118.
Ladda ner pressbilder

© 2020 Fabrikant | Integritetspolicy